De Handwerk Boetiek

Workshops en gezellige dagen

Home
Souvenir de ma Jeunesse project
International customers
Contact en route
Wat is nieuw?
Maandelijkse clubs 2012
Workshops en gezellige dagen
Kalender
Amerikaanse ontwerpers
Deense ontwerpers
Duitse ontwerpers
Franse ontwerpsters
Italiaanse en Spaanse ontwerpers
Bandjes, kantjes en lintjes
Franse boeken
Garens
Speciale pakketjes
Web dagboek
E-nieuwsbrieven

Workshops in het voorjaar 2012

 

Binnenkort vind je hier meer informatie over de workshops die we in het voorjaar van 2012 gaan aanbieden.

 

Voor de workshops geldt dat er maximaal 8 personen zich kunnen inschrijven, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen, je moet zelf je lunchpakketje meenemen. Heb je je eenmaal opgegeven voor de workshop, dan gaan we er vanuit, dat mocht je onverwachts niet kunnen komen, je wel het pakketje afneemt.  Je kunt de workshops ook thuisgestuurd krijgen.      

 

borduurwerkuitolonets.jpg

Cursus Russisch borduren: Tamboer op filé

Dit borduurwerk was uitsluitend verspreid in de provincies Olonets en Vologda van Rusland. Hierin worden verschillende steken gecombineerd: tamboer, rasteromwikkeling, platte steek en ajour. De technische uitvoering van dit borduurwerk in bovengenoemde provincies is praktisch hetzelfde, alleen de afwerking van motieven uit de provincies Vologda en Olonets zijn verschillend.

De cursus voor deze techniek bestaat uit vier lessen. De eerste twee lessen worden aan het borduurwerk uit Vologda besteed. Je leert de volgorde van de uitvoering van deze techniek, het werken op het raster en de versiering van de motieven. Dit borduurwerk wordt uitgevoerd op 12- of 14-draads borduurstof (Belfast of Edinburgh), met DMC-splijtgaren en Brodé spécial nr. 25.

De volgende twee dagen besteden we aan het borduurwerk uit Olonets. Tijdens deze twee lessen maken we kennis met het borduurwerk uit deze provincies en leren we hoe een borduurwerk met ajoursteken en motieven versierd kan worden. Voor de eerste les van dit deel is het noodzakelijk dat je wat huiswerk voorbereidt. Dit borduurwerk wordt op 12- of 14draads stof uitgevoerd met gebruik van DMC-splijtgaren en Brodé spécial nr. 20 en 30.

We hebben twee opties voor deze cursus:

Maandag: 19 maart, 16 april, 21 mei en 18 juni

Donderdag : 8 maart, 5 april, 10 mei en 7 juni

De kosten voor de cursus zijn € 32,50 per dag, exclusief de kosten voor het materiaal. Bij opgave voor de cursus graag doorgeven op welke stof je de cursus wilt doen.

borduurwerklada.jpg

aardbemuis.jpg

Aardbeiendag

Ook dit voorjaar houden we weer een aardbeiendag. Wat we gaan doen is nog een verrassing, maar het wordt in ieder geval weer een heel gezellige dag. Meestal werken we op 13 draads stof, mocht je liever op 11 draads stof werken, vergeet dan niet om dat even te melden als je je opgeeft.

Kosten:           € 35,00

Dagen:            vrijdag 1 juni of zaterdag 2 juni 10.30-15.30 uur.

kerst.jpg

Christmas in July

Omdat je nooit te vroeg kunt beginnen met een kerstproject, houden we deze kerstdag al in juli. Zo weet je zeker dat je in ieder geval 1 kerstborduurwerk klaar kunt hebben voor de kerst. Wat we gaan borduren, houden we nog even geheim, dat past wel bij de sfeer van kerst. Ook hiervoor geldt dat we meestal op 13 draads stof borduren, mocht je liever op 11 draads stof werken, vergeet dan niet om dat even te melden als je je opgeeft.

Kosten:           € 35,00

Dagen:            vrijdag 13 of zaterdag 14 juli 10.00-15.30 uur

 

Klik hier om ons een email te sturen.