De Handwerk Boetiek

Wat is nieuw?

Home
Souvenir de ma Jeunesse project
International customers
Contact en route
Wat is nieuw?
Maandelijkse clubs 2012
Workshops en gezellige dagen
Kalender
Amerikaanse ontwerpers
Deense ontwerpers
Duitse ontwerpers
Franse ontwerpsters
Italiaanse en Spaanse ontwerpers
Bandjes, kantjes en lintjes
Franse boeken
Garens
Speciale pakketjes
Web dagboek
E-nieuwsbrieven

Op deze pagina kun je zien wat er nieuw is binnengekomen in de winkel. We publiceren elke maand een nieuwsbrief met de nieuwste patronen en zo af en toe wordt deze pagina extra bijgewerkt.
 
Geef je op voor onze maandelijkse email nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat we aan nieuwe patronen, stoffen, garens en andere accessoires binnen krijgen.

Join the Mailing List
Enter your name and email address below:
Name:
Email:
Subscribe  Unsubscribe 

Het is vanaf 3 januari 2012 niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Maar je kunt nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwtjes.
 
Ik heb een weblog opgezet voor de winkel, waar je alle nieuwtjes kunt volgen. Kijk op www.dehandwerkboetiek.wordpress.com en meld je aan als volger van het weblog. Je ontvangt dan een mailtje als er een nieuw bericht staat.
 
Ook als je je al ingeschreven hebt voor de nieuwsbrief, kun je je natuurlijk aanmelden voor het volgen van het weblog.
 
Hieronder vind je de laatste nieuwsbrief als pdf bestand, andere nieuwtjes vind je op het weblog.
 

De prijzen op de website gelden alleen voor het moment waarop ze gepubliceerd worden. Alle prijzen kunnen veranderen, informeer vooraf of de prijs nog geldig is.  
 

03-01-2012: Een nieuwe nieuwsbrief en een nieuw weblog
We beginnen het jaar goed met een nieuwsbrief vol nieuwe boeken, patronen, garens en stoffen. En ik ben begonnen met een weblog speciaal voor de winkel. Op www.dehandwerkboetiek.wordpress.com kun je alle nieuwtjes volgen. Vergeet niet om je in te schrijven als "volger", zodat je een mailtje krijgt als er een nieuw bericht is.
Veel plezier met de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief januari 2012

28-10-2011: Nieuwsbrief oktober
Er is de laatste weken weer het nodige aan nieuwe patronen en garens binnen gekomen. Tijd dus voor een nieuwsbrief.
 

Nieuwsbrief oktober 2011

01-09-2011: Een nieuwe nieuwsbrief met weer heel veel patronen

De verhuizing van de winkel is achter de rug, de oude winkel is helemaal leeggehaald en ik woon inmiddels al weer 2 maanden in Roden. Oftewel, de rust keert weer een beetje terug. Net op tijd, want het najaarsseizoen staat voor de deur.

Op 9 september vind je ons op de "Skourrefair" in Eastermar. Dit is een gezellige markt met allerlei handgemaakte spullen als beren, jams, tuinaccessoires, brocante, quiltstofjes en natuurlijk onze stand met borduurartikelen, bij een quiltwinkel in Eastermar, 14.00-19.00 uur, E.M. Beimastraat 50, Eastermar, voor meer informatieve klik hier.

Hieronder vind je de nieuwsbrief van september met heel veel nieuwe patronen. Ik wens je veel plezier met het kijken en lezen.

Nieuwsbrief september 2011

09-06-2011 Opening van de nieuwe winkel
Na 9 maanden verbouwen is het nu dan eindelijk zo ver, we openen de winkel op de nieuwe locatie: Julianaplein 8. Oftewel, dezelfde omgeving, dezelfde parkeerplaats, maar net een andere deur om naar binnen te gaan. We zijn open op de volgende dagen:
woensdag 13.00 - 17.00 uur
donderdag 13.00-17.00 uur
vrijdag 10.00-17.00 uur
1e en 3e zaterdag van de maand 10.00-17.00 uur
 
In de nieuwsbrief hieronder kun je alvast lezen welke nieuwe patronen en garens er weer binnen zijn. Veel plezier ermee.
 

Nieuwsbrief opening nieuwe winkel

07-03-2011: De Nashville nieuwsbrief
Het is zover, ik heb zoveel mogelijk al het moois dat we uit Nashville meegenomen hebben, verzameld in deze nieuwsbrief. Ga er maar even rustig voor zitten, het zijn 33 pagina's geworden. Genoeg hopelijk om je helemaal ge´nspireerd te maken voor borduren in het voorjaar. 

Nashville 2011 nieuwsbrief

08-02-2011: Nieuwe nieuwsbrief met heel veel nieuws over Nashville
Nog minder dan 2 weken en dan is de Nashville beurs in volle gang. Ria en ik hebben heel veel zin erin. En gelet op alle voorproefjes, kunnen we weer heel veel mooie patronen, nieuwe garens en stoffen en accessoires ophalen.
In deze nieuwsbrief vind je eerst een overzicht van de nieuwe patronen die we binnen hebben en dan het overzicht van wat we in Nashville op kunnen halen.

Nieuwsbrief februari 2011

14-12-2010: De laatste nieuwsbrief van 2010
Het jaar is al bijna om, nog iets meer dan 2 weken te gaan. Wij hebben de afgelopen tijd weer allemaal mooie patronen, stoffen en garens binnen gekregen. En verder hebben we een leuke aanbieding. Kijk dus snel in de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief december 2010

02-09-10: Nieuwsbrief en nog meer opruiming
Hieronder vind je de nieuwsbrief voor september. We hebben weer diverse nieuwe patronen binnen gekregen waaronder een aantal reproducties van oude merklappen. Verder vind je onder het bestand van de nieuwsbrief nog 2 nieuwe bestanden met opruimingsaanbiedingen.

Nieuwsbrief september 2010

En hieronder dus 2 bestanden met aanbiedingen van patronen van Anagram Diffusion, Tralala, Le Fil Tranquile en Little House Needleworks. Het tweede bestand zijn pakketjes van Periwinkle Promises. Voor al deze patronen en pakketten geldt dat je 50% korting krijg. Wees er snel bij, want op = op!

Opruiming patronen 50% korting

Opruiming Periwinkle Promises 50% korting

02-08-2010: De voorkant van de 2010 Just Cross Stitch Christmas issue
Hij is er! De voorkant van het Just Cross Stitch tijdschrift met 75 ornamentjes. Natuurlijk staan niet alle ornamentjes op de voorkant, maar dat zou ook niet leuk zijn. Zo blijft het merendeel een verrassing. Schrijf je snel in voor dit nummer, als je voor 15 augustus je inschrijft, betaal je € 10,50 in plaats van € 11,50.

jcs2010.jpg

25-07-2010: Nieuwe nieuwsbrief gepubliceerd.
De maand juni is altijd wat rustiger als het gaat om het uitbrengen van nieuwe patronen, maar het lijkt erop alsof iedereen weer druk bezig is. Je kunt het laatste nieuws lezen in deze nieuwsbrief.
 
 

Nieuwsbrief juli 2010

Uitverkoop 2010

28-04-2010: De mei-nieuwsbrief is klaar
De afgelopen maanden zijn we druk geweest met een aantal beurzen, maar nu zijn we eerst weer thuis tot het najaar. Het was bijzonder leuk om veel van onze klanten op een van de beurzen te ontmoeten, dat is altijd een bonus.
In de tussentijd zijn ook diverse nieuwe patronen, stoffen en garens binnen gekomen. Ik kom nog steeds patronen tegen die we in Nashville besteld hadden en later hebben binnengekregen en die dus niet in het Nashville verslag staan.
 
Veel plezier met deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief mei 2010

14-03-10: Hij is er, het Nashville verslag
Klik op de link hieronder om te lezen wat we allemaal hebben meegenomen uit Nashville. Voor iedereen die in Zwolle niet de gelegenheid had om in alle rust de patronen te bekijken en voor diegenen die niet naar Zwolle konden komen :). Veel plezier ermee.
PS: het is een grote file, dus het kan even duren voor hij op je scherm verschijnt.

Nashville verslag 2010

11-02-10: Nog wat Nashville nieuws
Ik ben nog wat Nashville nieuwtjes tegenkomen, mocht je iets willen hebben, mail mij dan even. Mijn lijstje wordt al langer.

Nashville nieuws deel 2

03-02-2010: nieuwsbrief
De email nieuwsbrieven vind je vanaf heden op de Wat is Nieuw pagina. De laatste maanden heb ik nauwelijks tijd gehad om de website bij te werken en het is makkelijker om het te combineren met de nieuwsbrief. Een nieuwe plek dus, maar ouderwets gezellige inhoud.

Nieuwsbrief februari 2010 voorproefje Nashville

06-08-09: Halloween kerstsokjes boek van BlackBird Designs
Het lijkt bijna een tegenspraak, Halloween en Kerststokjes in een titel, maar het is toch echt zo. De geweldige dames van BlackBird Designs zijn heel druk bezig met de laatste hand aan een boek waarin niet 3, niet 6, niet 9 maar 13 (!) Halloween kerstsokjes staan. Een absolute must voor iedereen die gek is op hun maandelijkse kerstsokjes. Ik weet nog niet hoe duur het boek wordt (houd rekening met zo'n 30 euro), maar als je het graag wilt hebben, geef het dan alvast door. Hieronder al een klein voorproefje van de voorkant.
 

tishalloweencover-1.jpg

06-08-09: Nieuwe maandelijkse kerstsokjes van BlackBird Designs
De patroontjes voor de kerstsokjes van juni en juli zijn bijna binnen. Het wachten is nog even op de nieuwe patronen van The Prairie Schooler :). Maar om je alvast een idee te geven, hieronder zie je hoe juni en juli zijn geworden.
 
Glorious June € 10,50
Patriotic July € 10,50

06-08-09: Nieuwe kerstornamentjes van Homespun Elegance
Deze jaarlijkse ornamentjes hebben altijd veel details en geven voor mij precies de gezellige sfeer van kerst weer. Het bijbehorende bedeltje zit bij het patroontje.
 
Van links naar rechts:
Snow Much Joy € 9,25
Santa Arrives Tonight € 9,25

06-08-09: Weer nieuwe patronen van Renato Parolin
Onze voorraad Renato Parolin patronen is weer behoorlijk aangevuld. Niet alleen met patronen die we al eerder hebben gehad, maar ook met veel nieuwe patronen.
La Natura è cosa bella  Peace, Love, Joy
Van links naar rechts:
La natura e cosa bella €
Peace, Love, Joy €
La mia posta 
Van links naar rechts:
La mia posta €
 

23-06-09: En tot slot een eigen pagina voor bandjes, kantjes en lintjes
Uit Parijs hadden we al wat bandjes meegenomen en bij Acufactum hebben we nog weer nieuwe bandjes en lintjes mee genomen. Ik heb ze maar op een aparte pagina gezet, het is zeker de moeite waard om er te kijken. Bandjes, kantjes en lintjes.
De Franse bandjes etc. voeg ik zo snel mogelijk toe.Hieronder alvast een voorproefje.
35063
Garten 2cm breed € 5,95 per meter

23-06-09: En nog meer moois van Acufactum
Mijn papierobsessie is misschien wel net zo groot als mijn borduurobsessie en toen ik dit prachtige inpakpapier van Acufactum zag, moest het gewoon mee naar de winkel. Het papier kun je voor van alles gebruiken, om iets in te pakken (duhuh), om een kaart van te maken, om in te lijsten, om een boekenlegger van te maken, noem maar op. En voor de prijs hoef je het niet te laten, het papier kost
€ 2,50 per vel. Afmeting van het papier is ongeveer 50 x 69cm.
 
6660-02  
Lavendel
 
67204-02
Gartenzeit
 
67203-02
Sommerhaus
 
 
 
 
 

23-06-09: Porceleinen bekers van Acufactum
Ik ben er al jarenlang verliefd op en nu hebben we ook een kleine collectie porceleinen bekers van Acufactum in de winkel. De bekers zijn afgestemd op de borduurcollecties. Aan de voor- en achterkant van de beker is hetzelfde motief met de hand erop geschilderd. Ook een bijzonder leuk kadootje om mee te nemen voor de gastvrouw. Alle bekers kosten € 12,95 (helaas sturen we de bekers niet op, het risico op breuk is te groot).
 
7-12875   7-12877
Drei Rosen                                     Rosentopf
7-12841  7-12845
Lavendelherz                                           Lavendeltasche
 
7-12866 
Engel  
 

23-06-09: Verlaat voorjaar
Deze twee patronen van sneeuwklokjes vonden we zo mooi, dat ze wel mee moesten. En wie weet, als je nu begint, heb je ze volgend voorjaar in ieder geval klaar. De patronen worden geborduurd met Vaupel & Heilenbeck garen.
84082-01
Schneeglockchenspiel € 15,95
 
84082-02
Ein Hauch von Fruhling € 8,25

23-06-09: Nieuwe pakketten van Acufactum
Haal de zomer in huis met deze prachtige pakketten van Acufactum. Er zit 12 draads linnen bij en Vaupel & Heilenbeck garen. De afzonderlijke patroontjes lenen zich heel goed voor een klener werkje of een accessoire.
 
2542
Gartenliebe € 69,95
 
2541
Gartenfest € 69,96
 
2540
Sommerlande ABC € 69,96

23-06-09: nieuw zomerboek van Acufactum
Meegenomen uit Duitsland, dit prachtige zomerboek van Acufactum. Er staan genoeg projecten in om je de hele zomer (en ver daarna) bezig te houden. Het boek is een mengeling van borduren, quilten en vilten en een groot voordeel is dat je van alle modellen tekeningen krijgt voor het in elkaar zetten. Het is niet alleen een prachtig borduurboek, maar ook een heerlijk boek om door te bladeren.
 
Sommerland € 23,95
4096
 
4096

23-06-09: Nog een leuk Acufactum boek
Naast het Sommerland boek heeft Acufactum ook een boek uitgegeven over kabouters. Ideaal voor de kinderkamer.
Gluckspilze € 17,90
 
4097

22-06-09: Eindelijk ontvangen de English Whitework Sampler van The Needle's Prayse
Begin april kondigde ik de Whitework Sampler al aan en na diverse bestellingen en telefoontjes hebben we 'm nu dan echt ontvangen. En het is meer dan de moeite waard. Een prachtig patroon voor iedere borduurster die van een uitdaging houdt, met gedetaileerd uitgewerkte tekeningen.
English Whitework Sampler € 30,95
 

22-06-09: Bloemenmerklap van Rosewood Manor Designs
Er is weer een prachtig patroon van Rosewood Manor uitgebracht, deze keer een merklap die in het teken van bloemen staat. Heel toepasselijk heet het patroon Language of Flowers € 14,95

22-06-09: En nog een kippetje van Twisted Oak Designs
Na de eerste kip en de kerstkip is er nu een zomerkip van Twisted Oak Designs, Penelope. En natuurlijk zijn de accessoires niet vergeten, een scissor fob en prachtig speldenkussentje.
 
Penelope € 22,50

22-06-09: Blue Ribbon Designs
Ook deze dame blijft ons verrassen met prachtige ontwerpen. Dit is het nieuwste ontwerp in de serie van "merklap met accessoires". Zomerse motieven en kleuren maken dit een prima werkje voor de vakantie (die vakantie mag inmiddels wel heel lang duren). Natuurlijk zijn er ook weer diverse accessoires uitgewerkt met beschrijvingen voor het in elkaar zetten.
 
Blooming with inspiration  15,95
Blooming With Inspiration

22-06-09: Schattige haasjes van Plum Street Designs
Voor een ieder die van haasjes houdt, twee nieuwe ontwerpen van Plum Street Designs. En de ontwerpster heeft beloofd dat er ook nog een ontwerp voor de herfst en de winter komt.
Hare's Spring € 5,50
Hare's Summer € 5,50
 
 

22-06-09: Nog meer kerstsokjes van Blackbird Designs
Ze zijn weer binnen, de nieuwste twee patronen met kerstsokjes van Blackbird Designs. Ik heb al verschillende foto's gezien van deze sokjes en ze zijn echt heel schattig. Je kunt ze gewoon het hele jaar door laten hangen, de motieven zijn op de respectievelijke maand afgestemd.
 
April Showers € 10,50
 
May Flowers € 10,50
 
Uit betrouwbare bron (het weblog van Blackbird Designs, klik hier) heb ik vernomen dat juni en juli niet lang meer op zich laten wachten.
 
 

22-06-09: En natuurlijk nog meer van Little House Needleworks
Natuurlijk heeft Diane niet stilgezeten de afgelopen maanden. Hieronder vind je een overzicht van de patronen en threadpacks die zijn binnengekomen.
 
Alphabet Rhyme  9,26
 
Fresh Watermelon € 6,95
 
En dan de threadpacks van de Little Women - Virtues serie, we hebben de eerste vier inmiddels in de winkel. Bij het patroon ontvang je genoeg Belle Soie (handgeverfd garen) om het patroon op 11 draads stof te borduren.
 
Gentle and Kind € 16,95                    Soft and Sweet € 16,95
 
 
 
Strong and Beautiful € 16,95             Loving and Faithful € 16,95
 
 
Als je alle pakketjes wilt ontvangen, laat het dan even weten, dan zorgen we ervoor dat we die ook bestellen.

22-06-09: Quaker patronen van R&R Reproductions
Deze twee Quaker patronen hebben we al even in de winkel, persoonlijk vind ik ze prachtig. De Quaker merklap is helemaal anders van opzet door de lijn die door het patroon loopt. En de kleinere Quaker accessoires passen bij iedere borduurster. Een heerlijk project voor de zomervakantie, je kunt alles in een kleur borduren.
 
Quaker Seasons of Friendship € 21,50
 
Quaker Seasons Purse I € 12,50
 
Quaker Seasons Purse II € 12,50
 
En de nieuwste in de serie accessoires:
Quaker Love Letter Accessoiries € 12,50
 

13-04-09: NIeuwsbrief van april staat klaar
Je kunt op de nieuwsbrief pagina weer een nieuwe nieuwsbrief lezen met heel veel verschillende dingen, nieuwe patronen, garens en stoffen.

26-02-09: Nashville verslag klaar
Het heeft even geduurd, maar het verslag van ons bezoek aan de beurs in Nashville is klaar. Klik op de link hieronder om te lezen wat voor moois we allemaal meegenomen hebben.

Nashville verslag 2009

15-01-09: Ink Circles
Naast Cirque des Circles en Cirque des Triangles hebben we nu ook Cirque des Carreaux. Een ideaal patroon om eens kennis te maken met handgeverfde garens.
Cirque des Carreaux € 17,95

carreaux.jpg

15-01-09: Sneeuwpret en een kerstman
De patroontjes van Val's Stuff zijn heerlijk om te borduren, niet ingewikkeld, vrolijke kleuren en ze zijn ook nog eens snel klaar. Ideaal om 2009 mee te beginnen.
Happy Holidays € 4,50
Ho Ho Santa € 4,50

vsjan08.jpg

15-01-09: Nieuwe quaker patronen
De dames van R&R Productions hebben twee prachtige Quaker patronen uitgebracht. Je kunt de patronen natuurlijk borduren zoals op het patroon staat, maar je kunt ook de motieven gebruiken voor kleinere borduurwerkjes.
Quaker Purse I € 12,50
Quaker Purse II € 12,50

randrquakers.jpg

15-01-09: Nieuwe ontwerpster With Thy Needle & Thread
De patronen had ik al besteld in St. Charles, maar zijn nooit op de website terecht gekomen. De hoogste tijd dus om Brenda Gervais te introduceren. Deze patronen zijn een beetje primitief maar het leuke vind ik dat er verschillende patronen zijn die je in een vorm afwerkt. Na Nashville verwacht ik dat we nog meer verschillende vormen en patronen hebben. Kijk alvast maar eens op hun website (let op, er staan ook patronen van andere ontwerpsters op deze pagina).
 
ABC Pinkeep € 10,50
Gardner's Pocket € 10,50
Spring Thyme Sampler € 10,50

wtnspring.jpg

Black Cat Sampler € 10,50
Halloween Sampler € 10,50
 

wtnhalloween.jpg

Christmas Sampler € 11,95

wtnchristmas.jpg

08-12-08: Plum Pudding Designs
Vorig jaar kwam ik op een weblog een patroon van deze ontwerpster tegen en ik heb haar steeds in de gaten gehouden. Deze kerstornamentjes vond ik werkelijk geweldig en blijkbaar vonden meer mensen dat, want ze zijn de winkel al weer uit. Maar ik kan ze natuurlijk weer bestellen.
Het andere patroontje zit een beetje tussen een merklapje en een Quaker merklapje in. Heel geschikt om in overlopend garen te borduren voor een kleurrijk effect.
 
Candy Cane Wishes - € 7,50
Bits of Blue - € 8,75

ppddec08.jpg

08-12-08: Kerst met Notforgotten Farm
Het lijkt wel alsof alle kerstpatronen eind november/begin december zijn uitgekomen. Deze van Notforgotten Farm zijn in geheel eigen stijl, het heeft iets primitiefs. Vooral de rand met huisjes in de mantel van de kerstman vind ik heel leuk bedacht, en Oh Christmas Tree staat al op mijn lijstje van mogelijke kerstprojectjes.
 
Happy Christmas (kerstman) - € 9,25
Oh Christmas Tree (bomen) - € 9,25
Christmas Cat (kat) - € 9,25
Christmas Sampler (alphabet) - € 9,25

nffdec08.jpg

08-12-08: Nieuwe ontwerpster By the Bay Needleart
Ik geloof niet dat we eerder patronen van deze ontwerpster in de winkel hebben gehad. De laatste twee vond ik echter zo leuk, dat ze in de doos zijn meegekomen. Voor een ieder die houdt van huisjes en winter. De patroontjes van Around the Robins Nest kun je ook heel goed apart gebruiken.
 
Around the robins'nest - € 15,95
Winter Cove - € 11,50

btbdec08.jpg

08-12-08: Nog een patroontje voor de kerst
Country Cottage Needleworks heeft Peppermint Lane uitgebracht voor de kerstdagen. Zelf vind ik het een heel aantrekkelijk patroontje, eens wat anders en de kleuren spreken me ook aan.
 
Peppermint Lane - € 9,25

ccnpeppermintlane.jpg

08-12-08: Jaarlijkse kerstman van Heart in Hand
Goede tradities moet je vooral in stand houden. Althans, dat is mijn persoonlijk motto. Gelukkig volgen veel ontwerpsters dit motto ook. Zo hebben we van Heart in Hand de Santa 2008 weer binnen en zeg nou zelf, die mag bij mij wel op de koffie komen. Als je nog een beetje door kunt borduren, kun je 'm nog op tijd af hebben.
 
Santa 2008 -  € 4,75

hihnsanta2008.jpg

08-12-08: Alvast voor 2009
Van The Workbasket kregen we deze geweldige Halloween Quaker animals binnen. Als je nu alvast begint ben je vast klaar voor Halloween 2009. Zelf vind ik de uil geweldig, die kun je het hele jaar door laten staan of hangen.
Halloween Quaker Animals - € 11,95

twbhallquaker.jpg

22-10-08: Heel speciaal The Celtic Sampler - Wallace
De patronen van The Needle's Prayse staan erom bekend dat ze je als borduurster uitdagen en je leert bij elk patroon wel weer een nieuwe steek. Deze prachtige Keltische merklap is een waar kunstwerk. De lap is 158 x 272 steken, bestaat uit 43 delen en is helemaal volgeborduurd met diverse steken. De ontwerpster is ge´nspireerd geweest door 16e en 17e eeuwse motieven van Schotse en Engelse merklappen. In februari 2009 komt het tweede deel "Robert" uit.
Het patroon bestaat uit 34 pagina's en begint met een beschrijving van het omlijnen van beide patronen. Daarna volgen tekeningen van elk deel afzonderlijk, groot uitgewerkt en met heel veel nummers zodat je precies weet hoe je de steek moet maken.
Kortom, een echte uitdaging voor een ervaren borduurster.
 
The Celtic Sampler - Wallace € 39,95
 
Mocht je ook het tweede deel "Robert" willen hebben, dan kun je dat alvast doorgeven. 

tnpwallaceceltic.jpg

22-10-08: Alessandra Adelaide Needleworks, nieuw in de winkel
Ik vond deze twee patroontjes zo leuk, dat we ze nu ook in de winkel hebben.  
Little Red € 12,50
Little Blue € 12,50

aan200810.jpg

22-10-08: Delivering Needlewares
Een geweldig patroon voor elke borduurster in de serie Delivering.... van Homespun Elegance. Laat het kruiwagentje met borduuraccessoires ook jouw huis bezoeken.
Delivering Needlewares € 8,75

hedeliveringneedlewares.jpg

22-10-08: Notforgotten Farm
Deze ontwerpster is al langere tijd bezig, maar met de interesse voor Primitive Stitching patronen van de laatste tijd, leken deze twee patronen mij een goede toevoeging aan ons assortiment.
Checker Bird € 9,25
Hallow's Eve Sampler € 9,25
 

nffoktober2008.jpg

22-10-08: Waxing Moon klaar voor kerst
Van Waxing Moon Designs hebben we twee kerstpatronen binnengekregen. Heerlijk eenvoudig te borduren met een kleur. Het kussen kun je makkelijk samenstellen van kleine lapjes. En binnenkort hopen we weer 12 draads rood linnen binnen te hebben.
Holiday Minis Pillow: One Color Wonders € 8,25
Merry Christmas: One Color Wonders € 8,25

wxmoktober2008.jpg

20-10-08: Kleine patroontjes van Val's Stuff
Deze kon je al zien in de nieuwsbrief van september, maar ik kon het niet laten om ze nog een keer te laten zien. Als je snel bestelt, snel borduurt, dan kun je ze nog afhebben voor Halloween. De patroontjes kosten € 4,75 per stuk.
Boo
Boo to You
In the Pumpkin Patch
Spooky

vshalloween2008.jpg

20-10-08: Nieuw van Blue Ribbon Designs
Twee prachtige Halloween patronen en een blokjesmerklap zoals we die al kennen van Blue Ribbon Designs.
Behind the Gate € 17,95
Creepy Crawly € 17,95
My Sewing Sampler € 11,50

brd200810.jpg

15-10-2008: Nieuwe patronen van Wiehenburg Designs
Van Wiehenburg Designs hebben we weer een aantal nieuwe patronen binnen. Deze keer een mengeling van Quaker en "spot" merklappen. De Welcome Sampler heeft voor de letters die gebruikt worden, ook 8 aparte motieven, zodat je de letters niet hoeft te borduren.
Carina 18,95
Quaker 5 22,50
Welcome Sampler 18,95

wd200810.jpg

14-08-08: Nieuwe workshops en gezellige dagen
De workshops en gezellige dagen voor het najaar kun je nu ook vinden op de website. We hopen je op een van deze dagen weer te zien.

14-08-08: Deense ontwerpers
In de nieuwsbrief was het al aangekondigd, maar nu is dan ook op de website te zien welke pakketten en boeken we hebben van de Deense ontwerpers van Haandarbejdets Fremme. Klik op Deense ontwerpers om te zien wat er is.

14-08-08: Bijzonder interessante patronen van The Needle's Prayse
Van The Needle's Prayse hebben we twee kleinere patronen binnengekregen. Laat je niet misleiden door de grootte van het borduurwerk, deze kleine werkjes zitten vol met speciale steken die op oude merklappen werden gebruikt. Ze zijn een ideale introductie met deze steken voor je aan een merklap van The Needle's Prayse begint.
Acorns and Berries € 13,50
Berries € 13,50

tnpaug08.jpg

15-07-08: Just Cross Stitch Christmas Issue 2008!
Ook dit jaar komt ie weer! De speciale editie van het Just Cross Stitch tijdschrift met 75 ornamentjes van bekende ontwerpsters. Het tijdschrift verwachten we de tweede helft van september in de winkel te hebben zodat je nog genoeg tijd hebt om een aantal ornamentjes te borduren. Naast de patroontjes staan er ook recepten en leuke achtergrondverhalen van de ontwerpsters in.
Geef je voor 14 augustus op voor het tijdschrift en je betaalt 10 euro. Daarna is de prijs 11,50.

jcs2008.jpg

21-07-08: Nieuwe JBW patroontjes
Er zijn weer 5 nieuwe JBW patroontjes binnengekomen. Deze patroontjes zijn ideaal voor de zomer, klein, makkelijk en snel klaar. Kom maar op met de zomer!
A Very Merry Summer € 4,75
Autumn Harvest € 4,75
A Very Merry Autumn € 4,75
Christmas Alphabet € 4,75
A Christmas Tree € 4,75

jbwsummer08.jpg

15-07-08: prachtige nieuwe patronen van The Workbasket
We hebben drie nieuwe patronen van The Workbasket binnen en ze zijn geweldig. Mijn favoriet is Maze, een heel bijzonder doolhof met bloemen en een alfabet. Daarnaast is er Sunflower House, een patroon dat je helemaal in kruissteek kunt borduren, maar waar je ook diverse speciale steken in kunt gebruiken. En tot slot is er naast de Rabbit Roundel nu de Swan Roundel. Ook dit patroon heeft weer een paar extraatjes in de vorm van kleine stukjes van het patroon die gebruikt zijn voor accessoires.
Maze € 10,50
Sunflower House € 10,50
Swan Roundel € 10,50

twbjuli2008.jpg

15-07-08: Wrap it up van Val's Stuff
Een geweldig leuk patroon waarin je vier ontwerpen vindt, voor elk seizoen een. Borduur de patroontjes over een draadje en maak er een boekenlegger van, borduur ze naast elkaar en maak er een band van voor om een mandje, of maak er een kussen van zoals op de voorkant staat aangegeven. Wrap It Up (€ 9,25) is een patroon waar je alle kanten mee op kunt.

vswrapitup.jpg

15-07-08: Needleworkshop van Country Cottage Needleworks
De dochter van Little House Needleworks heeft weer een nieuwe winkel toegevoegd aan haar verzameling, deze keer een Needleworkshop. Heel geschikt voor elke borduurster die vast zelf wel een winkeltje kan beginnen met haar voorraad. Het patroon kost € 9,25.

ccnnwshop.jpg

15-07-08: Jaarlijkse ornamentjes van Homespun Elegance
Homespun Elegance brengt elk jaar 3 ornamentjes uit en dit jaar zit er wel een heel bijzonder ornamentje bij: het verlanglijstje van elke borduurster. De ornamentjes kosten € 9,25 per stuk en je ontvangt bij elk ornamentje een bedeltje.
Santa, please bring me ornament
ABC Noel House ornament
Snow Merry ornament

heornamentjs2008.jpg

15-07-08: Nieuwe Lizzie Kate patroontjes
Lizzie Kate heeft dit jaar een tweede Flip Its serie en wel de Christmas Flip Its. Net als bij de vorige serie bevat elk patroon twee ontwerpen en twee bedeltjes (een patroon kost € 9,25). Op de website van Lizzie Kate staat de gratis rand die je om de patroontjes heen borduurt. De eerste twee patroontjes zijn net uit.

lkchristmasfp.jpg

Naast deze nieuwe serie zijn er nog twee kleinere patroontjes en een nieuwe versie van de "Crazy"serie, deze keer Retirement Crazy. Zelf vind ik de uitspraak Retirement World's Longest Coffee Break heel grappig. Wat leuk is, is dat je nu ook voor iemand die stopt met werken eens iets toepasselijks kunt borduren.
Fall Square € 4,50
Hocus Pocus € 4,50
Retirement Crazy € 8,25

lkjuli08.jpg

18-06-08: Omzetting van Needle Necessities naar ThreadworX
Voor alle nieuwsbrieflezers is hier de omzettingstabel van Needle Necessities naar ThreadworX.

Needle Necessities naar Threadworx

11-06-08: Nieuwe serie van Heart in Hand
Heart in Hand heeft een nieuwe serie uitgebracht die bestaat uit 12 kleine patroontjes voor elke maand van het jaar. Rondom de patroontjes borduur je een rand met de tekst "To everything there is a seans, and a time to every purpose under heaven". Het totale project wordt ongeveer 65cm breed en 6cm hoog. De kleine patroontjes zijn 5 x 5cm op 13 draads Belfast.
Natuurlijk kun je de patroontjes ook afzonderlijk borduren, ze zijn heel geschikt voor kaartjes, schaarhangertjes en naaldenboekjes.
Monthly Markings Border € 8,25
Monthly Markings January, February, March, April € 4,50

hihnmarkingserie.jpg

11-06-08: Echt zomers van Country Cottage Needleworks
Dit patroontje roept bij mij een echt zomers gevoel op. Heerlijke kleuren, een vrolijk tafereel en je kunt het ook nog deze zomer afkrijgen.
Joyful Summer € 9,25

ccnjoyful.jpg

15-05-08: Een boek en pakketten van Acufactum
In de nieuwsbrief van deze maand hebben we het nieuwste boek van Acufactum al aangekondigd. Het boek bevat patronen voor de vier jaartijden en is echt de moeite waard. Niet alleen staan er mooie patronen in, maar het is ook nog eens een heerlijk kijkboek.
Jahreszeiten € 35,95

acujahreszeiten.jpg

En Acufactum verkoopt nu ook patronen van tekeningen van Silke Lefner. Ik ben echt helemaal weg van deze kunstenares en ben heel blij dat we nu ook haar tekeningen kunnen borduren. De pakketten zijn helemaal compleet en je borduurt het patroon met Vaupel & Heilenbeck garen. Dit garen heeft een wat matte glans en je borduurt heerlijk met 1 draadje.
Rosenfrau € 63,95
Herzengarten € 68,95

acupakketsilke.jpg

14-05-08: Prachtige schaaretuitjes en schaarhangertjes

Je kunt nu helemaal in stijl je schaartje met je mee dragen. Deze schaaretuitjes maak je van prachtig lint en een assortiment aan kraaltjes. Elk pakketje bevat voldoende materialen om zowel het schaaretuitje als het schaarhangertje te maken. Naast de kralen, het lint en de twee aparte grote kralen, ontvang je 2 naalden, genoeg kraaltjes om de randen te versieren, vulling en vlieseline, zodat je alles bij de hand hebt om aan de slag te gaan. Ideaal voor op de camping. De pakketjes kosten € 22,50 per stuk, vergeet niet te melden welk pakketje je wilt hebben.

nfscissorcases.jpg

14-05-08: Geometrische patronen van Needle & Frame
Met deze geometrische patronen kun je alle kanten op, kies je eigen kleurenpalette, gebruik de blokjes voor boekenleggers, kaartjes, schaarhangertjes of borduur gewoon het hele patroon. De blokjes bestaan uit variaties op de platsteek.
Van links naar rechts, bovenste rij:
Harmony € 16,95
Melody € 16,95
Van links naar rechts, onderste rij:
Rhapsody € 16,95
Symphony € 16,95
 

nfgeometrisch.jpg

14-05-08: Patronen van Renato Parolin
We hebben al een tijdje de patronen van Renato Parolin in de winkel en nu hebben ze een eigen plek op de website. Ik ben zijzonder enthousiast over zijn hartjes, die zie je hieronder.
 
Quatro Cuori € 6,95
Cinq Coeurs € 9,25
Camille, Paul, Myrtille € 7,95

rpminihearts.jpg

10-01-08: Quaker Smalls van Milady's Needle
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het borduren voor kerst. Maar deze Quaker Smalls kun je ook heel goed voor andere gelegenheden gebruiken, gewoon de kleur aanpassen en klaar. En het fijnste is misschien wel dat bij het patroon een ornament houder zit, zodat je voor de afwerking niet veel nodig hebt.
Christmas Quaker Smalls - 13,50

mnquakerchristmassmalls.jpg

10-01-08: Welcome serie van The Stitching Parlor
Deze patroontjes vond ik zo leuk, dat ze accuut onze kant op moesten komen. Het lijkt mij leuk om de rand door te laten lopen en niet de woorden te borduren. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.
Welcome Winter - 6,95
Welcome Spring - 6,95

tspwelcome.jpg

DMC Mango boekjes lijst januari 2008

15-11-07: En nog een Quaker patroon
Dit patroon leent zich voor elke gelegenheid. Borduur hem in je favoriete kleur op je favoriete stof. Van The Stitching Parlor is dit Quaker in Red € 9,25.

spquakersamplerinred.jpg

15-11-07: Voor de quiltliefhebbers
Deze patronen van Whispered by the Wind was ik al eens eerder tegengekomen en na de laatste Online Needleworkshow, wist ik het zeker, die moeten naar de winkel. Elk patroon bestaat uit 20 quiltblokken (ja, dat zijn er 8 meer dan je ziet op de foto). Je kunt dus zelf naar eigen inzicht wisselen met de blokken. Maar dat is nog niet alles, elk patroon geeft ook meerdere kleurmogelijkheden. Volop keuze dus. Haal je doos met restanten tevoorschijn en begin te borduren.
Van links naar rechts bovenste rij:
Friendship Quilt for Flowers € 9,25
Friendship Quilt for all Seasons € 9,25
Van links naar rechts onderste rij:
Friendship Quilt for Landscapes € 9,25
Friendship Quilt for Herbs and Spices € 9,25

wbtwquilts.jpg

15-11-07: En nog meer Whispered by the Wind
Deze patronen die in een overlopende kleur zijn geborduurd, vond ik ook bijzonder leuk. Je kunt je fantasie helemaal loslaten gaan, kies voor een sprekende stofkleur, of juist die kleur garen die je altijd al eens wilde uitproberen, maar waar je geen geschikt patroon voor had gevonden.
Adagio € 8,25
Largo € 8,25
Sherzo € 8,25

wbtwmulticolor.jpg

15-11-07: Een bordurende kerstman
De jaarlijkse kerstmannen van Sue Hillis Designs zijn altijd erg leuk. Dit jaar heeft Sue gekozen voor een bordurende kerstman. Bij het patroon ontvang je ook de bedeltjes die je nodig hebt. Santa's borduurmand loopt bijna over (welke borduurster herkent dit niet) en natuurlijk kan ook een poes niet ontbreken in het plaatje.
Stitching Santa € 10,50

shdstitchingsanta.jpg

16-07-07: Eigen ontwerpen
Het heeft even geduurd voor ik weer nieuwe ontwerpen heb uitgebracht, maar hier zijn ze dan. De Darning Sampler (€ 7,50) herkennen sommige klanten wellicht, dit was een workshop in 2006. Het patroon is geborduurd met een combinatie van Needlepoint Silk en Gloriana.
De Dutch Scissor Fob is een patroontje dat zich heel goed leent voor een kadootje. Voor familie over ver, of juist ter herinnering aan een bezoek aan Nederland. Het patroontje is met DMC garen geborduurd. De instructies voor het in elkaar zetten van het schaarhangertje vind je in het patroon.

tncjuli2007.jpg

27-06-07: Nieuw van Needleprint; Sarah Spence en Marken merklap
We hebben de andere patronen van Needleprint nog niet eens toegevoegd aan de website, maar deze twee merklappen zijn spliksplinternieuw! Ze arriveren hopelijk vrijdag van de drukker. Ik ga er vanuit dat de prijzen hetzelfde zijn als van de andere patronen, namelijk € 16,50.
De Marken merklap is samengesteld door Margreet Beemsterboer en bevat 14 patronen van "vernaaide linten" van Marken. Het model is geborduurd in overlopende zijde, maar de orginele linten zijn geborduurd met zwarte katoen omdat zijde te duur was. Je hebt 17 strengen Venus om dit patroon te borduren. Natuurlijk helpen we je graag om uit te rekenen hoeveel garen je nodig hebt als je voor een ander merk kiest.

marken.jpg

Sarah Spence is een Quaker merklap van de Ackworth school.De merklap bevat naast het patroon meer informatie over het leven van Sarah Spence en is geborduurd met Au ver a Soie zijde. Meer details volgen zodra we de patronen in huis hebben.

sarahspence.jpg

12-7-05: Weer volop zilver- en goudpapier
We hebben weer voldoende zilver- en goudpapier om op te borduren. Je kunt dit geperforeerde papier heel goed gebruiken om kerstkaarten te maken, luciferdoosjes te bekleden of kersthangers van te maken. Hieronder zie je alvast wat ideeŰn. Het zilver- en goudpapier kost  2,75 per stuk of 2 vellen voor 5 euro. De strengetjes Watercolours die we gebruiken kosten 3,55 per stuk en het metallic garen 1,60 per kaartje. De patroonboeken van Sekas & Co kosten 6,95 per stuk. Er zijn vier verschillende uitgaves.

zilverpapier.jpg

Klik hier om ons een email te sturen.