Make your own free website on Tripod.com

De Handwerk Boetiek
Little House Needleworks
Home
Souvenir de ma Jeunesse project
International customers
Contact en route
Wat is nieuw?
Maandelijkse clubs 2012
Workshops en gezellige dagen
Kalender
Amerikaanse ontwerpers
Deense ontwerpers
Duitse ontwerpers
Franse ontwerpsters
Italiaanse en Spaanse ontwerpers
Bandjes, kantjes en lintjes
Franse boeken
Garens
Speciale pakketjes
Web dagboek
E-nieuwsbrieven

Little House Needleworks kwam in 2003 op de markt en is eigenlijk al niet meer weg te denken. De patronen zijn een mix tussen speelse patronen en merklappen. Naast de gewone, "grote" patronen heeft Diane Williams een aparte lijn "Piece of Cake" met kleine patroontjes die snel te borduren zijn. Tot nu toe zijn alle patronen helemaal in kruissteek geborduurd.

08-12-08: Little House Needleworks
Op veler verzoek is er nu eindelijk een compilatie van de gratis patroontjes die Little House Needleworks de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Om verwarring te voorkomen, je kan dit patroon niet kopieren en aan vriendinnen doorgeven. Mocht je de orginele gratis patronen hebben, dan kan dat wel, maar niet met deze patronen.
Nieuw zijn Giving en het dambord met de sterretjes. Als je heel snel kunt borduren (of nog aardig wat tijd hebt), dan kun je nog zo'n dambordje borduren voor iemand die aan fietsvakanties doet. Koop er voldoende zwarte en witte knoopjes bij en het kan zo mee in een klein blikje of zakje. Ik zal eens kijken waar ik mijn versie heb.
Daarnaast nog twee kerstpatroontjes, de koekjes kun je ook afzonderlijk borduren en als ornamentje afwerken.
 
Something old, something new - € 9,25
Gingerbread Trio - € 9,25
Holly and Berries - € 6,95
 

lhndec08.jpg

22-10-08: Nieuws van Little House Needleworks
Ik besefte ineens dat ik twee eerdere patronen van LHN nog niet op de website had gezet. Mijn excuses :). En inmiddels zijn er al weer twee nieuwe patronen uit en komen er binnenkort nog eens twee aan. Diane blijft een busy bee.
Autumn Harvest € 6,95
Heart and Home € 6.95
 

lhn200810.jpg

En de volgende twee zijn:
Gingerbread Trio € 9,25
Holly & Berries € 6,95

lhn200810twee.jpg

En de volgende twee zijn nog niet in de winkel, maar kun je alvast bestellen. De prijzen volgen zo snel mogelijk
Angel Sang €
Hen Party €

lhnoktoberdrie.jpg

14-08-08: Little House Needleworks, nog meer nieuws
Inmiddels hebben we ook de allernieuwste LHN patroontjes in de winkel.
Queen Bee € 6,95
Strawberry House € 6,95
Chocolate Box € 6,95

lhnalldolledupjuli08.jpg

15-07-08: De Little Women threadpacks van Little House Needleworks
Inmiddels is bekend hoe de andere 3 Little Women threadpacks eruit zien. Ik denk dat mijn favorieten de Quilting en Baking is. De threadpacks komen als volgt uit:
juni - quilting
juli - reading
augustus - gardening
september - baking
Elk pakketje kost € 15,95 en bevat naast het patroontje 5 complete strengen Crescent Colours. Geef je je op voor alle vier threadpacks, dan betaal je 12,95 per stuk.

lhnwomen.jpg

15-07-08: Nieuw van Little House Needleworks
De wellicht productiefste ontwerpster heeft niet stilgezeten en er zijn twee nieuwe patronen. Yesteryear (€ 9,25)is echt niet met allemaal nostalgische afbeeldingen van vroeger. Little House Neighbourhood (€ 15,95) is een compilatie van huizen uit eerder gepubliceerde patronen met de toevoeging van een aantal nieuwe motieven. Tot slot is Thread Gathering (€ 9,25) uitgebracht als patroon. Dit was een threadpack met de garens van Crescent Colours en de parelmoeren garenhouder, maar je kunt nu het patroon los kopen.
Yesteryear € 9,25
Little House Neighbourhood € 15,95
Thread Gathering € 9,25

lhnjuli08.jpg

11-06-08: Nieuw van Little House Needleworks
Daarnaast heeft Diane nog twee patronen uitgebracht, die zie je naast het quilt patroontje.
When the Rain fell € 9,25
The Embroidery Guild 5 9,25
 
En inderdaad, deze patroontjes zijn duurder dan de voorgaande patronen van Diane. Ik weet niet of de al uitgebrachte patronen ook duurder worden (dat is al een keer eerder gebeurd). Mocht je nog Little House Needleworks patronen op je verlanglijstje hebben staan, dan is het wellicht een goed idee om niet te lang te wachten.

lhnjuni2008.jpg

07-04-08: het bezigste bijtje uit ontwerpersland, Little House Needleworks
Ik heb me al vaker verbaasd over de productiviteit van Diane Williams van Little House Needleworks en deze dame gaat maar door. In de serie "te borduren met een streng Belle Soie" hebben we deze keer Always and Forever ontvangen. Daarnaast is er een patroon voor een naaldenboekje en scissor fob.
Always and Forever € 5,95
Wool Needlebook and Fob € 8,25 
 

lhnapril08.jpg

22-01-08: Nieuwe serie threadpacks van Little House Needleworks
Gelukkig heeft Diane weer een nieuwe serie threadpacks uitgebracht. In de maanden februari tot en met mei komen de onderstaande vier patroontjes met 5 strengen Crescent Colours uit. Je kunt ze apart borduren of op een lap. Ik vind ze echt geweldig, een mooie herinnering elke dag om een goed persoon te zijn.

lhnsaltboxes.jpg

22-01-08: Nieuwe patronen van Little House Needleworks
De patronen zijn nog niet binnen, maar deze twee patronen hebben we binnenkort in huis:
Schoolgirl Lessons (hiervoor gebruik je 1 streng Belle Soie)
The Needleworker Two
Zodra we de prijzen weten, kun je die hier vinden.

lhnjan08.jpg

10-01-08: Little House Needleworks
Een klein patroontje van LHN voor januari. Tijdens de beurs in Nashville verwachten we heel veel nieuws van Diane.
Night and Day - 5,95

lhnnightandday.jpg

15-11-07: Ook nieuw van Little House Needleworks
Diane Williams blijft ons maar verrassen met nieuwe patronen. Deze keer heeft ze twee patronen voor de winter uitgebracht. Snowflakes borduur je met DMC (Venus) en van Crescent Colours Bamboo, English Ivy, Milady's Teal en Roasted Chestnut.
Voor Winter Whites heb je DMC (Venus) nodig en Sampler Threads Oatmeal en Mulberry en van Weeks Dye Works Hazelnut enJuniper. De overlopende garens geven een extra tintje aan je borduurwerk.
Snowflakes € 8,25
Winter Whites € 8,25

lhnnov07.jpg

10-10-07: Little House Needleworks in de bocht
Volgens mij is Diane Williams van Little House Needleworks een van de meest productieve ontwerpsters. In dea fgelopen 2 maanden zijn er vier patronen uitgekomen en voor november staan al weer 2 op stapel. Zo snel kan ik in ieder geval niet borduren :).
Van links naar rechts en boven naar onder:
Acorn Hill € 8,25
Curly Q Ewe € 8,25
Prairie Sampler € 8,25
Princess and the Pea € 8,25

lhnokt07.jpg

En hieronder zie je, helemaal hot van de pers, de allernieuwste patronen van Little House Needleworks:
Captain's Inn
Two White Houses
Fruit Game Boards
Ik ga er vanuit dat deze patronen ook € 8,25 per stuk kosten, maar meer informatie volgt later. Alleen Captain's Inn gebruikt overlopende garens. Je hebt hiervoor het volgende nodig: Crescent Colors Blackbird, Onion Skin en Green Onion en van Weeks Dye Works Dolphin en Gunmetal.
De patronen zijn nog niet in de winkel, maar laat ons alvast weten wat je wilt hebben, dan zorgen wij ervoor dat je niet achter het net vist.

lhnjuli2007deel2.jpg

16-07-07: Heel veel nieuws van Little House Needleworks
Diane is druk geweest met het ontwerpen van diverse patronen. De eerste drie patronen hebben we op voorraad in de winkel. Dat zijn van links naar rechts:
Garden Pleasures € 8,25
Necessities Sampler € 8,25
Garden Gourmet € 8,25
Garden Pleaseure is als enige met overlopende garens geborduurd. Je hebt hiervoor nodig van Crescent Colours Magnolia Blossom enJoshua Tree en van Sampler threads Dried Thyme en Raspberry Parfait. De andere twee patronen zijn met DMC (Venus) geborduurd.

lhnjuli2007.jpg

21-05-07: Nieuw van Little House Needleworks
We hebben weer 3 nieuwe patronen binnen van Diane. Ik ben helemaal weg van The Sampler Lady. En vergeet ook niet te kijken naar de nieuwe fruitpacks die binnen zijn.
The Sampler Lady € 8,25
Ladybug, Ladybug € 5,95
Cherry Tree Inn € 8,25

lhnmay07.jpg

21-05-07: Fruitpacks van Little House Needleworks
Je maandelijkse portie Vitamine C is bijna klaar. We hebben Strawberries en Plums inmiddels ook in de winkel. Pineapples verwachten we half juni in huis te hebben. Borduur ze apart, op een lap, als accessoires, deze garenpakketjes met patroon zijn een geweldige deal.
De fruitpacks kosten inclusief patroon en 5 strengen Crescent Colours € 12,95 per stuk.

lhnfruitpacks.jpg

28-02-07: en ook nog nieuwe patronen van Little House Needleworks
Diane heeft niet stilgezeten, naast alle nieuwe threadpacks zijn er ook nog 3 nieuwe patronen uitgekomen:
Nature's Beauty € 8,25
The Old West € 9,25
Psalm 145 € 8,25

lhnfeb07.jpg

15-11-06: Winterse borduurpatronen
Moeder (Little House Needleworks) en dochter (Country Cottage Needleworks) hebben allebei weer twee winterse patronen uitgebracht: Winter Wonderland van LHN (€ 8,25) en Forest Snowfall van CCN (€ 7,50). En van Little House Needleworks hebben we ook Two Blue Houses (€ 8,25) binnengekregen. Om alvast in de winterstemming te komen.

ccnlhnnov06.jpg

15-11-06: Music and Books
Little House Needleworks heeft weer een nieuwe Simple Sampler uitgebracht, Music and Books. Heel geschikt voor iedereen die houdt van muziek en/of boeken. In dezelfde serie verschenen eerder Blossoms & Blackbirds en Acorns & Pines. De patroontjes kosten € 5,95.

lhnsmallsamplersnov06.jpg

28-06-06: Nieuw van Country Cottage Needleworks
Twee echte zomerpatroontjes, Summer Strawberries en Sunflower Sampler. Ideaal om mee te nemen op vakantie. Voor Summer Strawberries heb je naast DMC ook Weeks Dye Works Aztec Red, Collards en Kudzu nodig. Sunflower Sampler is geborduurd met DMC en Weeks Dye Works Pecan and Scuppernong en van Sampler Threads Butternut Squash. De patroontjes kosten € 5,95 per stuk.

ccnjune06.jpg

01-05-2006: Nieuw van Little House Needleworks
Little House Needleworks (LHN) heeft weer 3 nieuwe patronen. Het eerste patroon, The Counting House, is bijzonder geschikt voor een babykamer. Twee schaapjes bij een traditioneel LHN huisje, tellen samen mee om in slaap te komen. Het patroon kost € 8,25 en je hebt naast DMC (Venus) nog nodig Crescent Colours Khaki Mocha en Roasted Chestnut en Weeks Dye Works Molasses en Collards.
 
De twee kleine patroontjes zijn van een nieuwe serie "Simple Samplers" en borduur je met DMC (Venus). De patroontjes zijn altijd vierkant en ik denk dat ze ongeveer dezelfde afmetingen hebben. Borduur ze op heel fijne stof voor een kaartje of op 11 draads stof voor een speldenkussentje. Of borduur verschillende op een lap stof en lijst ze in. De patroontjes kosten € 5,95.

lhnmay06.jpg

25-10-05: nieuw van Little House Needleworks
Van een van mijn favoriete ontwerpsters hebben we weer 2 nieuwe patronen: Coffee Menu en Friendship Tree. Beide patronen kosten € 7,50 en zijn geborduurd met zowel DMC als handgeverfde garens. Als echte koffieliefhebber weet ik al dat Coffee Menu zeker in mijn "nog eens te borduren" doos terecht komt.
De onderste twee patroontjes hebben we nog niet binnen, maar wilde ik alvast laten zien. Dog House Sampler voor de hondenliefhebber en Cat Cottage Sampler voor de kattenliefhebber. Half november hebben we deze patroontjes binnen. Ze kosten € 5,95 en zijn klein genoeg om nog voor Sinterklaas of kerst te borduren.

lhnokt2005.jpg

03-05-05: Piece of Cake patroontjes van Little House Needleworks
Heel binnenkort verwachten we de twee nieuwe Piece of Cake patroontjes van Little House Needleworks. Deze keer twee zomerse patroontjes: Daisy Lane Cottage en Rose Sampler. De patroontjes zijn klein (niet alleen het patroon maar ook de afmetingen van je borduurwerk) en kun je in een paar dagen borduren. Ze kosten € 5,95 per stuk.

lhnmei2005.jpg

23-03-05: Binnenkort verwacht nieuwe patronen van Little House Needleworks
Begin april verwachten we de nieuwe patronen van Little House Needleworks, te weten Peace and Plenty en Plant Kindness. Beide patronen kosten € 7,50 en worden hoofdzakelijk met DMC geborduurd. Voor Plant Kindness heb je 1 streng Nutmeg van Sampler Threads nodig. Bestel je het patroon en de Venus garens bij ons, dan sturen we je een onnummertabel mee zodat je precies weet wat je moet gebruiken.

lhnmaart05.jpg

Dit zijn de gewone patronen van Little House Needleworks, ze kosten € 7,50 per stuk.
City Stitcher, Country Stitcher
The Gathering Room
Home of a Needleworker
 

lhndeel1.jpg

En nog meer patronen:
Pinetop Lodge
Quilt Time Sampler
The Bookshelf (in mijn weblog kun je zien hoe dit patroon wordt op 16-draads stof)

lhndeel2.jpg

Piece of Cake patronen, allemaal € 5,95 per stuk
Spot of Coffee
Herb Garden
Lavender Hill
ABC
Paperwhites
Woodland Samplings (heel populair)

lhnpieceofcake.jpg

Klik hier om ons een email te sturen.